SundhedsCafér

Samarbejdet om sundhedscafeerne kører godt og fortsæter i 2018, fortæller sundhedskonsulent Jytte Larsen fra Kalundborg Kommune.


Ny runde med sundhedscafeer i Kalundborg


Kalundborg: Fire patientforeninger - Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Lungeforeningen - Region Sjælland og Kalundborg Kommune samarbejdede sidste år om at holde sundhedscafeer i Sundheds- og akuthuset i Kalundborg. Det gik så godt med samarbejdet og cafeerne, at man har valgt at fortsætte samarbejdet.

Det fortæller sundhedskonsulent Jytte Larsen, Kalundborg Kommune, som oplyser, at hver sundhedscafé varer to timer. Første time byder på en oplægsholder med et særligt kendskab til dagens emne. Emnerne vælges af en fælles planlægningsgruppe og tager så vidt muligt udgangspunkt i de udfordringer, livet med langvarig eller kronisk sygdom kan give, uanset diagnose.

Anden time byder på informationscafé, hvor deltagerne kan få mere information og stille spørgsmål til de fire patientforeninger, personale fra ambulatorierne og kommunens sundhedsstab og genoptrænings- og forebyggelsescenter om rådgivning, netværk, kurser, opfølgning m.m.

Årets første sundhedscafe på tværs holdes onsdag den 24. januar fra klokken 16 til 18, og temaet er: »Hvordan kan man fastholde sin tilknytning til arbejdsmarkedet, når man har en kronisk/langvarig sygdom?«.

Da der er begrænset antal pladser, er tilmelding til Sundhedsstaben i Kalundborg Kommune nødvendig.